Rodizio je jedini restoran u Beogradu koji služi orginalni brazilski rodizio, kao i najkvalitetnije dry-age i Black Agnus meso u gradu. Posebno smo ponosni na naš steak prekriven 24 karatnim zlatom, kao i selekciju više od 50 najkvalitetnijih vina.

Rodizio

Rodizio je naziv specijaliteta, ali je istovremeno i način posluživanja i konzumiranja. Sastoji se od 11 različitih čurasko mačeva sa goveđim, junećim, svinjskim, jagnjećim, pilećim mesom i služi se u nizu, sa pauzama. Obučeni „kortador“ dolazi do stola sa mačem na kome se nalaze najkvalitetniji komadi mesa tek skinuti sa vatre, koji se tanko seku na specijalnoj podlozi u koju se slivaju sočni sokovi. Rodizio se naplaćuje po osobi i nema ograničenja u porciji uz koju dobijate i razne ukusne priloge. Ovo iskustvo je poseban užitak koji traje i traje…

Lagano se gustira svaki zalogaj, pa vam se u jednom trenutku može učiniti da se nalazite na brazilskim pampasima, gde su južnoamerički stočari-gaučosi, baš na ovaj način jeli meso, ne sanjajući da će njihova svakodnevica zaludeti gurmane širom sveta. Baš kao što je u porodicama gaučosa tradicija, i u beogradskom „Rodiziu“ se meso peče i iznosi u ritmu koji gost diktira i sve dok ne kaže da je dosta.

Dry Age

Suvo zrenje je prirodan proces zrenja mesa u toku kojeg se sa specijalnim UV lampama tretiraju samo najkvalitetniji komadi junećeg, telećeg i jagnjećeg mesa. UV lampe ne dozvoljavaju proces pojavljivanja bakterija, a pospešuju razvoj zdravih kultura unutar mesa. Meso dobija drugačiju mekoću i finiju teksturu, a ukus predstavlja jedno sasvim novo gastronomsko iskustvo. Većina mesa u našem restoranu se nabavlja iz najkvalitetnijeg uzgoja u Srbiji sa delova Zlatiborskog okruga iz porodične klanice Suvobor-Kop.
U roku od najviše 24 časa sveže obrađeno meso dolazi do restorana, gde se dodatno sprema za proces suvog zrenja. Samo odležavanje mesa se sprovodi u posebno kontrolisanim uslovima na temperaturama približnim zamrzavanju, povećanom vlažnošću i konstantnim protokom vazduha. U zavisnosti od vrste mesa koja se stavlja na suvo zrenje, proces odležavanja je duži ili kraći, od minumum 21 dan i duže.

Black Angus

Black Angus junad se uglavnom hrane svežom travom, pa je zbog toga njihovo meso zdravije od većine drugih proizvoda životinjskog porekla na tržištu. Jedan od razloga tome je prisustvo omega 3 masnih kiselina u travi, pa je masnoća kod Angus junadi bogatija ovim kiselinama. Omega 3 masne kiseline imaju važnu ulogu u očuvanju vitalnih funkcija našeg organizma i u prevenciji bolesti.
Black Angus meso sadrži i visok procent beta karotena, vitamina B i E, kao i minerale poput kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Zbog pomenutih osobina Black Angus juneće meso možemo preporučiti ne samo zbog specifičnog, sočnog i intenzivnog ukusa, već i zbog njegovog doprinosa zdravoj ishrani. Ova vrsta mesa je izuzetno cenjena u restoranima specijalizovanim za pripremu jela od junetine, te je naravno integralni dio ponude i u našem restoranu. Rasa Angus goveda inače potiče iz Škotske, odakle su uz brdovitih livadskih o blasti Angus i Aberdin krenuli u osvajanje stomaka i tanjira gurmana širom sveta.